برنده فستیوال جهانی فنلاند

 

 

 فیلم انیمیشن تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد  (FG Meditation) برنده فینال فستیوال

 

بین المللی فیلم علم و طبیعت فنلاند

 

 

انتشار خبر در سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس :

 

 

http://fars.farhang.gov.ir/fa/news/138338/%D9%81%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D9%88%D8%A7%D9%84-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D9%81%D9%86%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%AF-%DB%8C%DA%A9-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D8%AF%D9%87-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA

 

فستیوال فیلم فنلاند یک برگزیده شیرازی داشت 

 

 

 

فیلم انیمیشن تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد (FG) برنده فینال فستیوال بین المللی فیلم علم و طبیعت فنلاند شد.

 

فرشاد نظرآقایی: هنر انیمیشن به خوبی پتانسیل پرداختن به موضوعات روان شناختی از جمله تمرکز فکر، حضور ذهن و درون نگری را به دلیل تنوع موضوع داراست

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی فارس، فیلم انیمیشن تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد (FG) به نویسندگی و کارگردانی فرشاد نظرآقایی به عنوان تنها فیلم ایرانی و آسیایی در مرحله فینال فستیوال جهانی فیلم علم و طبیعت فنلاند موفق به کسب مقام دوم فستیوال جهانی اول تا پنجم اکتبر 2014 در شهر واسای فنلاند شد.

 

فیلم مذکور که با مجوز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در فروردین ماه سال 1392 در 4 قسمت 45 دقیقه ای مجموعآ به مدت 3 ساعت و از طریق شرکت تولید فیلم های کوتاه غیر سینمایی جام جم شیراز منتشر گردید تاکنون با استقبال تلویزیون های کشورهای مختلف جهان روبرو گردیده و به زبانهای مختلف انگلیسی، اسپانیولی و فرانسه ترجمه شده است.

 

فیلم تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد، ضمن توزیع در شبکه سراسری فیلم های خانگی در سراسر کشور، در سمینارها و کنفرانس های متعدد علمی داخل و خارج از کشور نیز به نمایش در آمده است.

 

از جمله سپتامبر سال گذشته در کنگره جهانی درون نگری و حضور ذهن که در توکیو ژاپن با حضور اساتید و متخصصین مربوطه از 5 قاره جهان برگزار گردید مورد توجه ویژه اساتید حاضر در کنگره و استقبال بی نظیر مردم ژاپن واقع گردید. همچنین انیمیشن تمرکزهای هندسی قرار است که در اسفند ماه سال جاری در کنفرانس تعمق و ذهن آگاهی در شهر نیویورک نمایش داده شود. فیلم مذکور که به کارگردانی و تهیه کنندگی آقای فرشاد نظرآقایی تولید گردیده است به صورتی بدیع و جذاب به معرفی بیش از 50 تکنیک تمرکز هندسی می پردازد.

 

فرشاد نظرآقایی مبدع و مبتکر سبک تکنیک های تمرکز هندسی که به عنوان سبک نوین جهانی شناخته شده است، نویسنده و تهیه کننده فیلم مذکور نیز، می باشد.

 

از سایر عوامل اصلی تولید فیلم انیمیشن تکنیک های تمرکز هندسی می توان از آقای حسین مرتضوی به عنوان سازنده انیمیشن و کامپوزیت ، شهرام ممتحن آهنگساز و تنظیم کننده موسیقی، آنیتا قائدی مدیر امور مالی و اجرایی، مجتبی مهنا میکس و مسترینگ، خانم فریبا منصوری گوینده فارسی و خانم گیتا ناز مشکسایان گوینده نسخه انگلیسی، دکتر محمد جواد عجم مشاور ادبی، و همچنین خانم دکتر پریسا ترابیان و مهدی نورانی مشاوران ریاضی نام برد.

 

کار ساخت و اجرای موسیقی و صدا گذاری فیلم مذکور توسط استودیو آبنوس شیراز به مدیریت شهرام ممتحن انجام گردیده است.

 

 

 

فرشاد نظرآقایی درپاسخ به این سوال که " با چه دیدگاهی و چرا به سراغ این ژانر و سوژه خاص از انیمیشن رفته است؟ گفت: در طول حدود 2 دهه فعالیت حرفه ای در زمینه درون نگری، ذهن آگاهی، تمرکز فکر و حضور ذهن و برخورد با شیوه های مبهم تمرکز در سبکهای مختلفی که از گذشته تاکنون به موضوع تمرکز ذهن پرداخته بودند و دشواری مهار توجه در جغرافیای جسمی یا فضای ذهنی در ابتدا لزوم ایجاد سبکی از درون نگری و تمرکز فکر که وجوه دیداری آن غالب، محسوس و ملموس باشد احساس می شد به گونه ای که مراحل مختلف شروع، نگاهداشت و پایان مرحله تمرکز که رسیدن به حداکثر غلظت و تراکم توجه است در آن روشن، شفاف و قابل مشاهده  باشد.

 

وی افزود: از طرفی همانگونه که می دانیم وجه غالب بسیاری از شیوههای درون نگری و تمرکز فکری، تعلقات ایدئولوژیک و ضمائم فرهنگی شرقی آنهاست لذا ضرورت ایجاد شیوه ای از درون نگری و تمرکز که به دور از تعلقات فکری غایت مدارانه، به گونه ای صرف، به وجوه تکنیکی و عملی تمرکز بپردازد و بتواند توجه افراد را بدون نیاز به گذر از لایه های ضخیم تعلقات فرهنگی و ایدئولوژیک، مستقیمأ به تکنیک و هسته مرکزی آن معطوف نماید بیش از پیش احساس می شد.

 

این مبتکر سبک تکنیک های تمرکز هندسی ادامه داد: بنابراین با نگاه بین رشته ای و با کمک گرفتن از علوم مختلف از جمله علوم عصبی، فیزیولوژی، روانشناسی، فلسفه ذهن، هندسه، ریاضیات و ادبیات ایرانی سبک تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد (FG) به عنوان یک سبک بین رشته ای توسط اینجانب در طول سالها مطالعه، تحقیق و تجربه ابداع گردید و با توجه به کم بودن آثار دیداری به صورت انیمیشن در زمینه تمرکز فکر، درون نگری و حضور ذهن و همچنین قابلیت پایین سایر سبکهای تمرکز فکر و درون نگری برای تبدیل شدن به انیمیشن از یک سو و پتانسیل منحصر به فرد سبک FG در وجوه دیداری از دیگر سو، مرا بر آن داشت تا سبک مذکور را از طریق انیمیشن به جهانیان عرضه کنم.

 

نظرآقایی اظهارداشت: از طرفی سعی من از ابتدا بر این بود که برای معرفی گوشه ای از فرهنگ و تمدن غنی ایران به جهانیان از طریق انیمیشن FG، پس زمینه فضای انیمیشن، با الهام از تخت جمشید و ستونهای آن، گل نیلوفر، سرباز هخامنشی حامل گل نیلوفر که علاوه بر نماد تعالی سمبلی از آرامش و صلح جهانی نیز هست، طراحی گردد.

 

وی ابرازداشت: در نتیجه انیمیشن FG به عنوان اولین انیمیشن بلند آموزش تکنیک های تمرکز فکر، حضور ذهن و درون نگری در جهان، به شکلی بدیع و کاملا مبتکرانه جهت معرفی سبک تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد به عنوان سبک نوین جهانی در 4 بخش مجزا، مجموعا به مدت 3 ساعت و در طول دو سال ساخته شد که به بررسی بیش از 50 تکنیک تمرکز هندسی با جزئیات خاص می پردازد.

 

نظرآقایی تکنیک های تمرکز هندسی فرشاد که تحت عنوان FG نامگذاری شده است را شامل درسه بخش اعلام داشت وتصریح کرد: تمرکزهای هندسی بدن مدار- نفس مدار، تمرکزهای هندسی مبتنی بر درون نگری و تکنیکهای تمرکز مبتنی بر ذهن آگاهی و حضور ذهن می باشد و در تمرکز های هندسی مبتنی بر بدن و نفس، توجه صرفا روی بدن و نفس متمرکز می گردد و برای نخستین بار در جهان فرآیند تمرکز روی جسم و نفس از طریق نمودارهای هندسی و معادلات ریاضی مختلفی نشان داده شده است.

 

وی درادامه این گفتگو و پاسخ به این مطلب که" آیا هنر انیمیشن به لحاظ صنعت و هنر ظرفیت نشر موضوعات روان شناختی را برای نسل امروز داراست و به ویژه در انیمیشن FG  چگونه به آن پرداخته شده است؟ بیان کرد: به نظر اینجانب هنر انیمیشن به خوبی پتانسیل پرداختن به موضوعات روان شناختی از جمله تمرکز فکر، حضور ذهن و درون نگری را به دلیل تنوع موضوع داراست همچنانکه انیمیشن FG به شکلی خاص و منحصر به فرد به دغدغه های مطرح علم روانشناسی و روان درمانی پرداخته و با هدف مدیریت استرس، کنترل افکار و احساسات آشفته ساز، کاهش نگرانی، اضطراب و نشخوار فکری، ارتقاء بهداشت روانی و همچنین تجربه تمرکز، آرامش و حالات تغییر یافته هشیاری  ساخته شده است.

 

او درپایان درجواب سوال "روانشناسی و علم حضور ذهن چگونه می تواند در زندگی اجتماعی  توسط ابزار هنر، آرامش را رقم زند؟" گفت: همانگونه که می دانیم صلح و آرامش بیرونی در محیط زندگی اجتماعی تابعی از صلح و هارمونی درونی تک تک افراد جامعه است لذا با افزایش کیفیت آرامش و مصالحه درونی از طریق کسب آرامش و تمرکز، صلح درونی به اتمسفر بیرونی زندگی انسانها و روابط بین فردی و سازمانی راه پیدا می کند.

 

 

ادامه مطلب